Onze Pijlers

De diversiteit is groot, maar de verbinding is groter.

Ooit liep het IJ helemaal door tot aan Beverwijk. Op de kade aan het Meerplein werd al in de middeleeuwen volop handel gedreven. In de 17e eeuw slibde het IJ langzaam dicht, maar Beverwijk bleef een bloeiende handelsstad: divers, kleurrijk en ondernemend. Tot halverwege de 20e eeuw werden vanaf de veiling jaarlijks miljoenen kilo’s aardbeien geëxporteerd. Beverwijk had élan en een grote regionale aantrekkingskracht.

Met de komst van de staalindustrie naar de IJmond kwamen daar de techniek- en de transportsector bij. Vooruitstrevende Beverwijkse ondernemers nemen al jaren het voortouw als het gaat om innovatie, verduurzaming en onderwijs in deze branches. Daarmee lopen we echt voorop. Niet voor niets voelt ook de creatieve maakindustrie zich hier helemaal thuis. Onze ondernemersgeest, aanpakkersmentaliteit en voortdurende drang om te vernieuwen en te verbeteren maken dat in Beverwijk een paar zeer sterke clusters zijn ontstaan.

Daartussen wordt intensief samengewerkt. Uit die wisselwerking ontstaan bijzondere producten en initiatieven. De diversiteit is groot, maar de verbinding is groter. We werken allemaal samen aan onze toekomst.

Smart Maintenance

Trade, transport en
Smart Logistics

Maakindustrie

Innovatie
verduurzaming
en onderwijs

Ontdek

Bedrijven per sector

© Beverwijk Business Docks Wijckermeer | Privacy Verklaring | Concept & design door SixtySeven