Maakindustrie en techniek

We houden hier van techniek
daarmee maken we toekomst.

Het Noordzeekanaal, de haven en de staalproductie in de IJmond hebben al sinds het begin van de twintigste eeuw grote aantrekkingskracht op de maakindustrie en onderhoudsbedrijven. We houden hier nu eenmaal van doen, van bouwen, van dingen maken.

En al die installaties, machines en de aandrijving daarvan hebben onderdelen, onderhoud en technische expertise nodig, 24/7 want stilstand is geen optie. Onze innovatiedrang, strategische positie en de uitstekende verbinding over het water, de weg en het spoor hebben clustervorming en ketensamenwerking versterkt. Toeleveranciers en dienstverleners werken naast en mét elkaar om vanuit Beverwijk het hele Amsterdamse havengebied, Tata Steel en (offshore) industrieën zoals olie, gas, chemie en windenergie steeds beter te kunnen bedienen.

Techniek

Met zoveel technologie en slagkracht bij elkaar is het niet zo gek dat ontwikkelingen op het gebied van smart maintenance hier razendsnel opgepakt worden. We hebben met elkaar ervaring genoeg om innovaties meteen in de praktijk te brengen. Met data en sensoren, robotica en Artificial Intelligence kunnen we alle onderhoudsaspecten zo steeds preciezer voorspellen en productieprocessen veel betrouwbaarder, efficiënter en duurzamer inrichten. Daar worden we allemaal beter van. Slimmer onderhoud vraagt om een ander soort technici. Door intensief op te trekken met onderwijsinstellingen, geven we met elkaar vorm aan de toekomst van onze sector en onze regio.

Maakindustrie.

De maakindustrie is belangrijk voor de Nederlandse economie. In Beverwijk zijn we dan ook trots op onze maakbedrijven. We hebben het hier allemaal: van werkplaatsen waar het draait om puur vakmanschap tot volledig data-gestuurde massaproductiefaciliteiten en van fabrieken met geavanceerde microtechnologie tot creatieve broedplaatsen waar bijzondere producten ontworpen worden. Die diversiteit is een stevige voedingsbodem voor product- én procesinnovatie. We experimenteren graag en vinden elkaar in onze gedrevenheid de wereld een beetje slimmer, beter en duurzamer te maken.

U bent in goed gezelschap

We zijn misschien doeners in Beverwijk, maar we bedenken graag zelf hoe we het gaan doen. En hoe we het steeds slimmer kunnen doen. Daarom gaan ontwerp en productie bij veel van onze maak- en onderhoudsbedrijven hand in hand. Of doen we de fabricage, maar óók de engineering. Bij BSE IJmond bijvoorbeeld, specialist op het gebied van hoogwerkers en machines voor het spoor, de industrie en in de kassenbouw. Of bij Microtechniek, waar hoogwaardige onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart worden ontworpen én op maat gemaakt. Prachtige Beverwijkse familiebedrijven zijn Moens Mouldings waar voortdurend wordt doorontwikkeld op innovatieve en duurzame verpakkingen voor de foodbranche. Of Selmers, al meer dan 50 jaar wereldwijd marktleider in buizensystemen voor o.a. de offshore.

Het stoerste werk

Het zijn de bedrijven waar je in Beverwijk vaak het minst van hoort die het stoerste werk doen. WestCoast International bijvoorbeeld, Pentair Fairbanks Nijhuis, Reym, Applus, Steboma, Van Tongeren Kennemer of EKB. Ze leveren en onderhouden de enorme buizen, pompen, de specialistische installaties of kleine, maar cruciale onderdelen, aan de maritieme sector, de olie- en gasindustrie, de chemische multinationals en de windparken. Voor storingen staan ze 24/7 paraat, bij weer en wind. Of ze borgen, zoals MME Group, de materiaalkwaliteit van bruggen, schepen, boorplatformen en raffinaderijen. En dat allemaal vanuit Beverwijk Business Docks Wijckermeer.

Broedmachine: maakplaats voor creatieve en innovatieve ondernemers

De Broedmachine is een in het oog springend verzamelgebouw aan de Paralleweg met ateliers, werkplaatsen, flexplekken, foto-, film- en muziekstudio’s. In elke ruimte worden bijzondere dingen gemaakt, van handgemaakte meubels, surfplanken en vers gebrande koffie tot enorme industriële ontwerpen en installaties. Er worden daarnaast workshops, conferenties, festivals en kunstmanifestaties georganiseerd. De Broedmachine brengt niet alleen leven in de brouwerij, maar zoekt actief naar verbinding en kruisbestuivingen met de meer traditionele bedrijvigheid op Beverwijk Business Docks Wijckermeer.

Optima Cycles

Met het ontwerp, productie en distributie van hoogwaardige e-bikes, e-cargo bikes en kinderloopfietsen heeft Optima Cycles een unieke positie in de fietsindustrie verworven.
En de fabriek? Die staat in Beverwijk. De eigen merken, met state-of-the-art-design, worden helemaal in huis ontwikkeld, getest en met de hand geproduceerd.

De auto laten staan, wordt zo een stuk aantrekkelijker!

In Beverwijk Business Docks Wijckermeer hebben we meer dan 200 grote en kleine bedrijven in de techniek en de maakindustrie. We houden hier van techniek en maken samen de toekomst. Benieuwd naar de mogelijkheden om je hier te vestigen? Neem contact op: 0251-503604 of mail naar info@beverwijkbusinessdocks.nl

Maak kennis

Techniek

Maakindustrie

Handel, transport en logistiek

Innovatie, verduurzaming en onderwijs

© Beverwijk Business Docks Wijckermeer | Privacy Verklaring | Concept & design door SixtySeven