Trade, transport en Smart Logistics

Handel, transport en logistiek
vormen het hart van onze bedrijvigheid…

Beverwijk is al van oudsher een handelsknooppunt vanwege de gunstige ligging en de snelle verbinding met Amsterdam. De export van de Beverwijkse aardbeien en andere tuinbouwproducten naar Duitsland ging tot diep in de 20e eeuw vooral over het water.

Met de aanleg van de spoorlijn tussen Haarlem en Uitgeest begin 1900, de Velsertunnel in 1954 en de Wijkertunnel in de jaren ’90 werden de mogelijkheden nog vele malen groter. Met de komst van de staalindustrie nam ook de transportsector hier een ware vlucht. Veel mooie Beverwijkse familiebedrijven zijn in deze tijd opgericht en inmiddels uitgegroeid tot (inter)nationale transporteurs. De Beverwijkse haven vervult nog altijd een belangrijke functie voor de op- en overslag van pootaardappelen, zand, hout, staal en schroot.

Transport & Logistiek.

Beverwijk heeft ook voor de ontwikkelingen in de 21e eeuw een uitstekende positie: tussen de agrifood-bedrijven in Noord-Holland Noord en de informele foodcluster in Zaanstad en met Schiphol om de hoek. Maar vooral onze ligging aan de rand van de MRA is perfect voor de logistiek van de toekomst. De energietransitie en de enorme groei van e-commerce vragen om een duurzame en soepelere stadslogistiek, met grootschalige overslagpunten net buiten de steden. In Beverwijk hebben we daarvoor de ruimte, de infrastructuur én een grote arbeidsbevolking. Bovendien lopen we voorop als het gaat om innoveren in deze sector. We werken intensief samen aan oplossingen om de logistieke processen slimmer en beter te organiseren en het Nederlandse wagenpark stap voor stap te kunnen verduurzamen.

Goed gezelschap

Waar je ook rijdt, in binnen- of buitenland, je komt ze tegen: de vrachtwagens van Schavemaker, Rumping, Middelkoop, Brakenhoff, Pleging, BUKO, Van der Kolk, IJTG en Branex. Zwaar transport van bouwmaterialen, internationaal goederenvervoer of meer gespecialiseerd zoals de landbouwvoertuigen van Van der Stelt. Stuk voor stuk mooie Beverwijkse bedrijven. Op de Beverwijk Business Docks zijn ook de vrachtwagens van Deen, Holland & Barret en Etos een vertrouwd gezicht. Deze grote retailers haalden allemaal hun hoofdkantoor en/of distributiecentrum naar Beverwijk. Net als Muchachomalo, TWSteel,  Wam Denim en Pharma Logistics. En het bekendste fotocameramerk Nikon heeft op Beverwijk Business Docks haar servicepunt voor heel Nederland.

Lekker veel ruimte

Ook voor importeurs en groothandels biedt Beverwijk lekker veel ruimte. Zo huisvesten we hier 5.000m² aan bamboeproducten van Bamboo Europe, minstens zoveel schoonmaakartikelen van het Beverwijkse familiebedrijf Gejoma en de fantastische showroom van het internationale Christmas Inspirations. En dan hebben we het nog niet eens over de stuwadoors en de vele op- en overslagbedrijven rond de haven. Een bedrijf als TMA verbindt het Europese achterland en China met shortsea bestemmingen in het VK en in Scandinavië. Gewoon vanuit Beverwijk.

Rumping Transport

Een van die echte Beverwijkse familiebedrijven, binnen drie generaties uitgegroeid tot gerenommeerde transportonderneming

met een specialisatie in het vervoer van staal, pallets, bulk en gevaarlijke stoffen.

Handel, transport en smart logistics vormen het hart van Beverwijk Business Docks. Steeds meer mooie bedrijven vinden hun weg naar Beverwijk. Benieuwd naar de mogelijkheden om je hier te vestigen? Neem contact op met het ondernemersloket. Telefoonnummer 0251-503604

Maak kennis

Onderhoud

Maakindustrie

Handel, transport en Logistiek

Innovatie, verduurzaming en onderwijs

© Beverwijk Business Docks Wijckermeer | Privacy Verklaring | Concept & design door SixtySeven