Van visie naar uitvoering

Zo worden we dé duurzame en innovatieve woon-werklocatie in de IJmond

De energietransitie, de grote woningbehoefte en de opgave om als stad economisch aantrekkelijk te blijven liggen ten grondslag aan de toekomstvisie die is ontwikkeld voor Beverwijk. De ontwikkeling van het Spoorzonegebied wordt één van de speerpunten voor de komende jaren. Met als doel: het realiseren van een stoer, duurzaam en prettig leefgebied, waar gewoond en gewerkt wordt met voldoende voorzieningen én dat onlosmakelijk deel uitmaakt van het centrum van Beverwijk. De Beverwijk Business Docks Wijckermeer is één van de deelgebieden van de Spoorzone. Zie ook: www.beverwijkspoorzone.nl

Met onze unieke ligging, direct aan een zeehaven aan het Noordzeekanaal, dichtbij het centrum, het treinstation en de A9 en A22 hebben we alles binnen handbereik. Met onze diversiteit, de dynamiek en de zin om dingen aan te pakken, hebben we een aantrekkelijk vestigingsklimaat gecreëerd. De gemeente is actief, de betrokkenheid groot. En ook binnen de IJmond, de MRA en het Noordzeekanaalgebied bestaan krachtige regionale samenwerkingsverbanden.

De komende 20 jaar
gaan we hierop doorpakken

In grote en kleine stappen gaan we Beverwijk Business Docks Wijckermeer transformeren naar dé slimme, duurzame en innovatieve woon-werklocatie in de IJmond. Met een mix van werken en wonen, onderwijs en ruimte voor leisure en cultuur rond de Kop van de Haven. Met clusters van hightech bedrijvigheid langs de Parallelweg. Met de Wijkermeer voor logistieke ondernemingen en bedrijven die ruimte nodig hebben, en met een zone voor alle havengebonden activiteit.

Starten, groeien, meters maken:
alles is hier mogelijk.

Onze veelgeroemde handelsgeest, bijzondere ligging en tomeloze innovatiedrang maken van Beverwijk Business Docks Wijckermeer een eigentijdse, inspirerende vestigingsplek.

Maak kennis

© Beverwijk Business Docks Wijckermeer | Privacy Verklaring | Concept & design door SixtySeven